Dobračina 28, Beograd

064 3125839

Ponedeljak-Petak: 9.00-20.00

Subota: 9.00-18.00

taljatele

Moje gnezdo u našem dućanu

Zašto domaće testenine „Moje gnezdo”?

Zato što domaća testenina „Moje gnezdo” ne sadrži aditive, dodate soli, šećere, veštačke boje, mirise, arome i konzervanse.
Kako se prave testenine „Moje gnezdo”?

Domaća testenina „Moje gnezdo” se izrađuje ručno, kao nekada što su radile naše bake i mame.
Zašto testenina?

Testenina je dobar izvor ugljenih hidrata, vitamina, minerala, fitonutrijenata.
Da li je testenina zdrava?

Testenine i proizvodi od brašna se nalaze na samom vrhu piramide zdrave ishrane. Ako se kombinuju sa mahunarkama, mlečnim proizvodima, nemasnim mesom, povrćem bogatim vlaknima, dobija se zdrav i izbalansiran obrok, lako svarljiv koji se brzo priprema.

Njihovi proizvodi se prave ručno, kao nekada, kao što su radile naše bake i mame. Sirovine se pažljivo biraju, ručno mese i razvijaju i suše na sobnoj temperature. Prave se od čistog brašna a ne od mešavina više tipova i vrsta brašna. Tako ste sigurni da ste kupili baš ono što ste želeli. To je naročito važno ako ste na nekom posebnom režimu ishrane ili imate neki zdravstveni problem, stečen ili urođen.

Sve testenine su testirane u akreditovanoj laboratoriji za ispitivanje kvaliteta i ispravnosti namirnica za ljudsku upotrebu i ocenjene su kao zdrave, ispravne i kvalitetne.Domaće testenine “Moje gnezdo” ne sadrže dodate soli, šećere, aditive, veštačke boje i mirise, arome, kao ni konzervanse. Obojene testenine se dobijaju dodavanjem cvekle, koprive, šargarepe, spanaća, kurkume ili sipinog mastila.

Oni za Vas prave taljatele, rezance za supu, mašnice, flekice i široke rezance za gulaš ili paprikaš.

Ako ih pravilno čuvate, na tamnom i suvom mestu, rok trajanja je do godinu dana.

Prednost domaće testenine je što ima zdravu boju, predivan miris i kuva se kraće nego industrijska testenina, samo 3-5 minuta, što je prednost u ovim užurbanim vremenima.

Ako imate stečenu intoleranciju na gluten ili želite da odmorite digestivni trakt od istog možete da konzumirate testeninu od speltinog brašna.

Ako se brinete kako testenina sa jajima može dugo da ostane zdrava i ispravna, morate da znate da je u stara vremena prerada jaja i proizvodnja gotovih proizvoda sa jajima, bio vid čuvanja jaja.

I na posletku, kako oni kažu, u proizvode su uneli sve ono u šta verujemo i što volimo. Pravičan odnos prema sebi, bližnjima i prirodi.