Baba Višnjina 45, Vračar, Beograd

065 5465 339

Ponedeljak-Petak: 9.00-20.00

Subota: 9.00-18.00

Nedelja: 9.00-14.00

kulen

Naš novi partner: But&Co

Brend BUT&CO su kreirali u nameri da prijateljima ponude najkvalitetnije suhomesnate proizvode iz Srema. BUT&CO jeste mlad brend ali zato iza njega stoji 260 godina porodične tradicije i generacije koje su brižljivo čuvale tajnu proizvodnje najukusnijih sremskih proizvoda.

Legenda kaže da su sremci počeli da suše meso još pre nego što je gavran pocrneo. Tako barem legenda kaže, mada pre će biti da su mudri sremci samo iskoristili ono najbolje što im je priroda dala, a prema ravnom Sremu je priroda, Bogu hvala, bila darežljiva. Ne kaže se bez razloga da se Edenski vrt nalazio upravo u plodnoj ravnici okružen rekama, baš kao i naš lepi Srem.

Specifičnost BUT&CO proizvoda je upravo u tome, sve se vrti oko Srema. Njihova porodica brižljivo uzgaja hranu za svinje sa sopstvene farme na plodnim sremskim njivama, a upravo meso tih svinja koristie u proizvodnji, što znači da u potpunosti mogu da kontrolišu ceo proces počevši od zrna kukuruza i pšenice, preko praseta do finalnog proizvoda u vidu kulena, kobasice, šunke… takođe, svi BUT&CO proizvodi se proizvode iskuljučivo prirodnim sušenjem, bez bilo kakvih dodataka nitrita, šećera, starter kultura i ostalih nepotrebnih sastojaka za ubrzano zrenje. Proces zrenja BUT&CO proizvoda je iz tog razloga dosta dug tako da sremski kulen zri oko 5 meseci dok je kod šunke taj proces duži i traje od 15 do 20 meseci, iz tog razloga Vam mi nudimo ograničene količine ali sa garancijom kvaliteta, porekla i ukusa svih proizvoda našeg porodičnog brenda BUT&CO.