Dobračina 28, Beograd

064 3125839

Ponedeljak-Petak: 9.00-20.00

Subota: 9.00-18.00

logo klaster

Osnovano Poslovno udruženje - Klaster "Vojvođanski dućan"

U želji da sačuvamo kulturno i gastronomsko obeležje naših predaka kao i negu naše vinske i gastronomske tradicije, odlučili smo se da uz prodavnicu u kojoj mogu da se nađu proizvodi malih proizvođača iz Vojvodine, osnujemo i Poslovno udruženje – Klaster „Vojvođanski dućan“ i na taj način okupimo male proizvođače iz Vojvodine, sve one koji su utkali svoju dušu i znanje, stare recepte, u proizvode koji izlaze iz njihovih radionica.

Želimo da kroz Klaster „Vojvođanski dućan“ podstičemo saradnju, prodaju proizvoda kojih nema na širem tržištu Srbije i da kroz razvojne inicijative i projekte koje ćemo zajedno sa našim proizvođačima raditi, promovišemo tradicionalne i kulturne vrednosti, kao i gastronomske specifičnosti i znamenitosti regije Vojvodine.

Osnovne aktivnosti uz prodaju proizvoda biće i održavanje edukacija i radionica za sve proizvođače koji su zainteesovani da usvajaju nova znanja. Takođe, želimo da promovišemo proizvode i proizvođače putem web sajta, kao i da održavamo posebne prezentacije na tržištima u Srbiji i zemljama EU. Za predsednika Poslovnog udruženja – Klaster „Vojvođanski dućan, izabran je Stevan Stakić, a za predsednika UO, Mirko Veselinović.

Klaster „Vojvođanski dućan“ osnovan je da bi bio u funkciji ostvarivanja i očuvanja zajedničkih interesa i potreba svojih članova u oblasti proizvodnje ručno i neidustrijski rađenih prehrambenih, neprehrambenih i srodnih proizvoda ograničenog geografskog područja i zaštićenih robnih naziva u Vojvodini, kao i ruralnog razvoja u celini, uspostavi jedinstven sistem informisanja svojih članova o svim pitanjima od interesa za obavljanje delatnosti svih članova Poslovnog udruženja, zastupa i štiti interese svojih članova pred državnim organima, privrednim i drugim organizacijama; pruža stručnu i savetodavnu pomoć svojim članovima, kreira i podstiče razvoj u oblasti proizvodnje ručno i neidustrijski rađenih prehrambenih, neprehrambenih i srodnih proizvoda ograničenog geografskog područja i zaštićenih robnih naziva u AP Vojvodini, ali i promocije Vojvodine kao gastronomske i vinske destinacije, služeći se pri tom međunarodnim iskustvima i dostignućima i da ostvaruje saradnju sa srodnim organizacijama i udruženjima u zemlji, zemljama u regionu i evropskim i svetskim udruženjima.

Poslovno udruženje u ostvarivanju ciljeva svojih članova, sarađivaće sa republičkim, pokrajinskim i lokalnim organima vlasti, preduzećima i drugim organizacijama i udruženjima u zemlji i inostranim partnerima u ovoj oblasti. Poslovno udruženje predstavlja, zastupa i štiti interese svojih članova i organizacija u zemlji i inostranstvu i nosilac je prava i obaveza u međunarodnoj saradnji sa odgovarajućim organizacijama.